• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

pondelok, 13. február 2012, 21:21 Napísal: Admin Prečítané: 4963x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Bocskai István Memorial - medzinárodný turnaj v boxe mužov

Boxeri Nitry na turnaj: M.Zátorský, D.Zold, S.Dirnfeld

 

Debrecín 12. februára (TASR) – Ešte len 17-ročný slovenský boxer Michal Zátorský sa na prestížnom medzinárodnom turnaji Bocskai Memorial v maďarskom Debrecíne postaral o obrovské prekvapenie. Ako vôbec najmladší účastník podujatia získal v hmotnostnej kategórii do 56 kg striebornú medailu, keď vo finále podľahol ruskému pästiarovi Vislanovi Delchajevovi 9:14 na body.

 

Zátorský sa vďaka voľnému žrebu predstavil priamo vo štvrťfinále, kde si bez problémov poradil s domácim reprezentantom Erikom Deákom 14:3 na body. V následnom semifinále zaskočil favorizovaného Číňana Ťia-wej Čanga, vicemajstra Ázijských hier a štvrťfinalistu minuloročných MS, ktorého porazil 11:10 na body. Vo finále podal proti ruskému súperovi odhodlaný výkon, skúsenejší Delchajev však už nepripustil ďalšie prekvapenie. „To, že bude vo finále takéhoto turnaja, by mi nenapadlo ani vo sne. Bolo to jeho prvé veľké medzinárodné podujatie medzi mužmi, stále je totiž junior. V jeho váhovej kategórii štartovali medailisti z MS, ME, či vicemajster Ázijských hier, cez ktorého prešiel do finále, čím sa postaral o najväčšie prekvapenie na turnaji. Pre takého mladého chlapca je určite povzbudením aj to, že po finále sa pri ňom zastavil ruský reprezentačný tréner a povedal mu, že má perspektívu byť veľkým boxerom," uviedol tréner slovenskej výpravy Pavol Hlavačka.

Zátorský si za predvedený výkon podľa Hlavačku vyslúžil aj nomináciu na olympijskú kvalifikáciu: „Michal u nás patrí k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svoj prvý titul majstra Slovenska medzi mužmi získal už v 16-tich. Presadiť sa na kvalifikácii bude nesmierne ťažké, no on nemá čo stratiť, vzhľadom na jeho vek bude pre neho zaujímavý hlavne nasledujúci olympijský cyklus do Ria. V tréningu je to obrovský poctivec, no veľkým plusom je jeho zápasová psychika. Má rád výzvy, je to víťazný typ a hlavne je ešte veľmi mladý. Dosiahol už veľa pekných výsledkov, vyhral množstvo juniorských turnajov, bol piaty na Európe kadetov, no verím, že v budúcnosti môže pre Slovensko získať aj vytúženú medailu z ME, či MS."

Na jednom z najväčších svetových turnajov sa predstavilo celkovo 113 boxerov z 21 štátov. Slovensko na ňom reprezentovali pod vedením Pavla a Tibora Hlavačku štyria boxeri – okrem Zátorského tiež Dávid Zold vo váhe do 60 kg, Patrik Rajcsányi (64 kg) a Sandro Dirnfeld (81 kg). Zvyšku výpravy sa už tak nedarilo, keď zhodne prehrali hneď svoje úvodné zápasy na body. „Zold a Rajcsányi boli rovnako ako Zátorský na svojom prvom veľkom turnaji medzi mužmi. Sú mladí, podali sympatické výkony, no na veľmi kvalitných súperov to nestačilo. Mrzí ma prehra Dirnfelda, ten bol proti Azerbajdžancovi Rahibovi Baylarovi lepším boxerom. U troch z piatich bodových rozhodcov vyhral, no v konečnom súčte počítačového bodovacieho systému vyšiel ako víťaz Baylarov v pomere 12:11 na body. Je to škoda, Sandro mal na to, aby bojoval o medailu," dodal Hlavačka.

 

Michal Zátorský (vľavo) na stupni víťazov:

11022012297

Zľava - tréner Tibor Hlavačka, Michal Zátorský, tréner Pavol Hlavačka:

11022012298

Na fotke nástup finalistov:

11022012294

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my