• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

pondelok, 01. jún 2015, 10:41 Napísal: Admin Prečítané: 4341x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Včera 31.5. sa v Prahe skončila pre našich boxerov BC Stavbár Nitra interligová sezóna 2014/2015. To, že táto sezóna bude ZLÁTÁ bolo jasné už po predposlednom kole a výsledok zápasu proti domácemu BC BigBoard Praha na tom už nemohol nič zmeniť.

strnisko vpravo22

Napriek tomu nechcel nitriansky tím v Prahe zápas „vypustiť" , no okolnosti sa vyvinuli tak, že do českej metropole cestovali zverenci trénerov Hlavačkovcov bez dvoch váhových kategórií. „Posledný týždeň sa nám vážne zranil Zsolti Osaďan a za neho sme vo váhe 64kg náhradu jednoducho nemali. Napokon nám vypadol ešte aj Tomáš Zold vo váhe 69kg, ktorý uprednostnil majstrovstvá SR v kickboxe pred interligou" opísal situáciu tréner Pavol Hlavačka. Bolo preto jasné, že v Prahe ešte ani nezačnú boje a Nitra už bude prehrávať 0:4. V zostávajúcich 6 zápasoch naši boxeri vyhrali tri. O víťazstvá sa postarali boxeri, ktorí budú Slovensko reprezentovať na blížiacich sa Euróspkych hrách v azerbajdžanskom Baku – Viliam Tankó (56kg), Michal Zátorský (60kg) a Matúš Strnisko (81kg). „Všetci traja zaboxovali výborne, som rád že sa nezranili a ukázali dobrú formu pred Európskymi hrami" povedal Pavol Hlavačka. Viliam Tankó zdolal českého majstra Erika Hulieva jednoznačne na body, Michal Zátorský nedal šancu Erikovi Aloyanovi, ktorého poslal 2x do počítania už v 1.kole a Matúš Strnisko dominoval proti Dušanovi Kabátovi. Za kratší koniec v Prahe ťahal Henrich Bagin (75kg), ktorý podľahol na body Patrikovi Klimentovi. Mário Mackanič (91kg) napriek bojovnému výkonu nestačil na Vasila Ducára a prehral vzdaním po 2.kole a 18-ročný Michal Gavaj (+91kg) v súboji generácií podľahol skúsenému českému majstrovi Pavlovi Šourovi na body. „Bagin a Gavaj mali veľmi vyrovnané zápasy, ale také väčšinou ostávajú doma, preto sa v nich tešila Praha. Majo Mackanič mal o 10kg ťažšieho súpera, nakoľko jeho váha je 81kg. Podal však dobrý výkon, nemôžeme mu nič vyčítať" dodal k trom prehrám Pavol Hlavačka.

zatorsky vlavo

Z celkového víťazstva 12:6 sa tak tešila Praha, ktorá si tak zabezpečila konečné 2.miesto. „Pre nás celkový výsledok už nebol podstatný, v ringu sme remizovali 3:3 na zápasy, no o body nás pripravili dve neobsadené váhy. S výkonmi, ktoré sme v Prahe predviedli, sme spokojní, zápasy boli kvalitné. Mrzí nás, že sme nemohli vycestovať v kompletnej zostave, pretože by bol konečný výsledok zrejme iný, no v prvom rade aj boxerský zážitok pre pražských divákov by bol plnohodnotnejší. Napriek istému titulu sme totiž v Prahe chceli spraviť dobrý zápas, pretože keď Praha boxovala u nás, tak to bol podľa mnohých divákov i činovníkov boxu najkvalitnejší zápas o ktorom sa ešte dlho hovorilo. Aj z tohto dôvodu si myslím, že 2.miesto patrí právom Prahe a k výhre im gratulujem" dodal Pavol Hlavačka.

 

PORADIE INTERLIGY 2014/2015:

 

1. BC STAVBÁR NITRA (SVK)

2. BC BIGBOARD PRAHA (CZE)

3. BC DTJ PROSTĚJOV (CZE)

4. BC DUBNICA n/V (SVK)

5. BC GORNY SLASK (POL)

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my