• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

nedeľa, 01. február 2015, 17:31 Napísal: Admin Prečítané: 4846x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

V sobotu 31.1. to v športovej hale Olympia vrelo. V 5.kole medzinárodnej interligy sa stretli v boji o čelo tabuľky dva doposiaľ neporazené tímy, domáci BC Stavbár a hosťujúci BC BigBoard Praha.

zsolti

Na archívnej fotke ZSOLT OSAĎAN (vľavo), ktorý po výbornom výkone zdolal štepána Pitru.

 

Zaujímavosťou je, že obe družstvá sa nepriamo stretli už v príprave, keď začiatok januára využili na kondičné sústredenie na Štrbskom Plese, kde sa stretli pri tréningoch v športovom areály FIS.Toto sústredenie bolo pre nás veľmi dôležité, chlapci dostali zabrať. Jeho cieľom bola kondičná príprava, no už vtedy som mal v hlave zápas proti Prahe a venovali sme sa aj technicko-taktickým záležitostiam. Vedeli sme, že nebudeme môcť pre zranenie počítať s Tomim Vaňom a Sandrom Dirnfeldom, od ktorých vždy čakáme body, no netušili sme, že stav nášho kádra sa bude ďalej komplikovať. Nakoniec sme nemohli rátať ani s Heňom Baginom, Robom Ráczom, či Andrejom Pravdom. A keď posledný týždeň pred zápasom ochorel Rajcsányi, Strnisko a Slíž, tak to už bola pohroma. Praha prišla sebavedomá a v silnej zostave. Ja sa priznám, že za takéhoto zdravotného stavu by som bral aj remízu“ povedal tréner Pavol Hlavačka. Tá sa však nekonala, pretože sa zrodil výsledok, ktorý nečakal naozaj nikto – Nitra deklasovala Prahu 14:2 ! Samotné zápasy však boli omnoho vyrovnanejšie ako konečný výsledok. „Niekto sa pozrie na výsledok a povie si že to bola ľahká práca, no v ringu to bol boj v každom zápase a diváci odchádzali naozaj spokojní, že videli dramatické zápasy“ priblížil dianie v ringu P.Hlavačka.

Vo váhe 56kg dostal Nitru do vedenia Viliam Tankó, ktorý v ťažkom a trochu nervóznom zápase zdolal Erika Hulieva 2:1 n.b. Váhu 60kg ovládol Michal Zátorský, ktorý bojovného Erika Aloyana jasne preboxoval, no bodový pomer jeho víťazstva (len 2:1 n.b.) zaskočila asi každého...Vo váhe 64kg predviedol krásny výkon Zsolt Osaďan, ktorý prevalcoval Štepána Pitru (3:0 n.b.). Vo váhe 69kg sa tešila Praha, keď Patrik Kliment v zaujímavom zápase zdolal Tomáša Zolda 2:1 n.b. Váha 75kg priniesla taktický box, v ktorom dominoval Patrik Rajcsányi nad Michalom Vodárekom (3:0 n.b.). Naopak, poriadnu bitku videla zaplnená športová hala vo váhe 81kg, kde Matúš Strnisko zdolal Davida Hanunyana 3:0 n.b. Váha 91kg patrila domáceho Christianovi Demajovi, ktorý nedal šancu Tomášovi Vanečekovi (3:0 n.b.). V záverečnej bitke dvoch veľkých rivalov – domáceho Štefana Slíža a hosťujúceho českého šampióna Pavla Šoura rozhodovalo tretie kolo, v ktorom dokázal domáci obor poslať svojho súpera aj k zemi, čo mu napokon zabezpečilo tesnú výhru 2:1 n.b.

Všetci zaboxovali výborne, napriek tomu že pre väčšinu to bol prvý zápas v roku po kondičnej príprave. Na výhru mal aj T.Zold, mal veľmi dobré momenty, no súper bol fyzicky lepšie pripravený a tak strhol víťazstvo na svoju stranu vďaka dobrým záverom jednotlivých kôl. Tankó hneď v úvode tvrdo inkasoval, no potom dokázal prevziať kontrolu nad zápasom. Rátali sme s bodmi Zátorského a albánskeho reprezentanta Demaja, ktorého sme zohnali ako náhradu za Dirnfelda. Mali síce ťažkých súperov, no nesklamali a potvrdili svoje kvality. Matúš Strnisko okrem dobrého súpera musel bojovať s chorobou a tá mu brala sily, no zápas napriek tomu stál za to a patril k najlepším duelom večera. Excelentne zaboxoval Osaďan, ktorý mal výbornú formu už v tréningu a verili sme, že by mohol byť pre nás žolíkom. Fakt, že napriek chorobe dokázal vyhrať aj Rajcsányi so Slížom proti skúseným a kvalitným súperom je fantastický“ netajil spokojnosť Pavol Hlavačka.

Nitrianski boxeri si tak vybojovali priebežné 1.miesto a najbližšie sa predstavia doma proti poľskému výberu Gorny Slask v sobotu 28.2.

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my