• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

streda, 20. august 2014, 08:53 Napísal: Admin Prečítané: 5206x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Naši boxeri a tréneri sa podpísali o historický úspech slovenského boxu

moji


Od 7. do 17.8. v bulharskej Sofii prebiehali otvorené Majstrovstvá EÚ v boxe mužov za účasti 131 boxerov z 23 štátov. Slovensko reprezentovala šestica boxerov, ktorú koučoval Tibor Hlavačka. Ziskom 3 bronzových a 1 striebornej medaile dosiahla doposiaľ najväčší „tímový“ úspech Slovenska v ére samostatnosti na vrcholnom podujatí.

„V tomto roku to bol pre mužov najväčší vrchol sezóny, zišla sa tam európska špička. Súperi, ktorých naši zdolali majú vo svetovom boxe veľké meno“ netajil spokojnosť reprezentačný tréner Pavol Hlavačka. Na medailu sa nepodarilo dosiahnúť Henrichovi Baginovi (75kg, BCS Nitra), ktorý v úvodnom zápase podľahol neskoršiemu finalistovi Írovi M. O´Reillymu a Erikovi Tlkancovi (91kg, Bratislavská Boxerňa), ktorý najprv zdolal Chorváta M.Calica 2:1 na body (piaty z MS), no vo štvrťfinále podľahol výbornému Gruzíncovi L.Guledanimu 1:2.

Bronz vybojoval Viliam Tankó (52kg, KO BC Galanta), ktorý do štvrťfinále postúpil voľným losom, no v ňom sa postaral o najväčšiu senzáciu, keď zdolal skúseného domácehu Bulhara A.Alexandrova, účastníka OH v Londýne. V semifinále však podľahol Francúzovi E.Konkimu tesne 1:2 na body. Ďalšie dve bronzové medaile pridali boxeri BCS Nitra Michal Zátorský (60kg) a Matúš Strnisko (81kg). Zátorský prekvapil už v osemfinále, keď zdolal dvojnásobného medailistu z ME a účastníka OH v Pekingu a Londýne Maďara Miklosa Vargu 2:1 n.b. Vo štvrťfinále ho nedokázal zastaviť ani turecký šampión H.Dogan, ktorého v 1.kole poslal aj do počítania (výhra 3:0 n.b.). V semifinále však nestačil na Gruzínca O.Eranosiana (0:3 n.b.) a tak ostal na bronzovom stupienku. Matúš Strnisko taktiež prešiel osemifinálovými bojmi na úkor favorita, anglického majstra L.Ousekeho zdolal 2:1 n.b.  V boji o medailu nedal šancu Turkovi N.Unalovi (3:0 n.b.), pričom aj on poslal svojho súpera do počítania. V semifinále odboxoval proti Talianovi V.Manfredoniovi viac ako vyrovnaný zápas, no rozhodcovia sa v pomere 2:1 priklonili na stranu talianskeho boxera, ktorý sa stal napokon aj celkovým víťazom váhy do 81kg. „Mali sme výbornú prípravu, v ktorej som spravil oproti minulosti niekoľko zmien a tie sa prejavili pozitívne. Veľmi dobre nám vyšlo sústredenie v Tatrách, kde všetci mali dostatok kvalitných sparingpartnerov. Chalani boli vo forme, no aj tak sú ich výsledky prekvapením. Niekoľko dní o našich boxeroch písala stránka svetovej boxerskej asociácie AIBA ako o senzačnom mladom tíme zo Slovenska a to je pre našu robotu skvelá vizitka“ uviedol Pavol Hlavačka.

Striebro vybojoval Štefan Mezei (49kg, ŠKP Bratislava), ktorý sa do štvrťfinále prebojoval voľným losom a v ňom zvíťazil nad Turkom T.Ozturkom 3:0 na body. V semifinále potom zdolal írskeho šampióna H.Myersa (3:0 n.b.) a vo finále podľahol domácemu Bulharovi G.Andonovi (0:3 n.b.). „Štefan bol jednoznačne najväčším prekvapením šampionátu. Z neznámeho boxera sa stal finalista M EÚ. Celú dvojmesačnú prípravu absolvoval u nás v Nitre, zlepšoval sa každým tréningom. Dali sme mu dôveru a on ju zúročil tak, ako sa nám ani nesnívalo“ netajil spokojnosť Pavol Hlavačka, ktorý však v dejisku šampionátu chýbal, nakoľko v týchto dňoch prebiehajú OH mládeže v Číne, kde má slovenský box taktiež želiezko v ohni v podobe Michala Takácsa. „Michal absolvoval celú prípravu s našimi mužmi a bolo by fantastické, keby ju dokázal zúročiť podobným úspechom na OH mládeže, kde súťaží len 6 najlepších boxerov z MS sveta“ doplnil Pavol Hlavačka. Boxerské zápasy v čínskom Nankingu začínajú 23.8.

Na fotke zľava: Erik Tlkanec, Matúš Strnisko, Tibor Hlavačka, rozhodca Radoslav Šimon, Henrich Bagin, Štefan Mezei, Michal Zátorský. (Chýba Viliam Tankó)

teamsr

 



Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my