• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

utorok, 29. apríl 2014, 14:23 Napísal: Admin Prečítané: 4375x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Naši pästiari majú za sebou reprezentačné obdobie plné úspechov


Michal Takács - odchovanec galantského boxu, ktorý v extralige štartuje za náš BC STAVBÁR NITRA a v reprezentácii sa pripravuje pod taktovkou trénerov Hlavačkovcov dosiahol fantastický úspech na MAJSTROVSTVÁCH SVETA mládeže v bulharskej Sofii (14.-25. 4. 2014) , kde zvíťazil v 4 zápasoch, celkovo obsadil 5.miesto a kvalifikoval sa augustové OLYMPÍJSKE HRY MLÁDEŽE do čínskeho Nanjingu, pričom na toto podujatie cestuje len 6 najlepších boxerov sveta v danej hmotnostnej kategórii.

 

Tá Michalova - 56kg bola pritom na MS v Sofii najobsadenejšou kategóriou, keď v nej štartovalo až 58 pästiarov z celého sveta. Zverenec trénera Pavla Hlavačku si v úvodnom zápase poradil s Kolumbijčanom Zuletom 3:0 na body, no v druhom zápase ho čakal výborný Albánec Zeneli, bronzový medailista z ME v Rotterdame 2013. "Michal v tomto zápase zaboxoval fantasticky, do bodky splnil to, na čo sme sa pripravovali. Dva dni som na videu študoval Zaneliho a snažil sa vymyslieť vhodnú taktiku na tohto útočného boxera, ktorý boxuje v opačnom garde. Všetko čo sme si na neho prichystali Michal spravil a náramne to sedelo. Pridal k tomu ešte tradičnú bojovnosť a výsledkom bolo cenné víťazstvo, pre mňa osobne jedno z najväčších v doterajšej trénerskej kariére, pretože tá technicko-taktická príprava na tento zápas vyšla stopercentne" netajil spokojnosť tréner Pavol Hlavačka. V boji o postup do štvrťfinále dosiahol Takács tretie víťazstvo, keď zdolal Uzbeka Rahimova taktiež 2:1. "Michalovi vychádzali podobné veci ako na Albánca, no tento zápas bol ťažší v tom, že Mišo boxoval celý čas so zranením, ktoré mu Uzbek spôsobil v 1.kole úderom hlavou" opísal zápas Pavol Hlavačka.

takacs foto

Postup do osmičky najlepších znamenal boj o medailu, v ktorom Takácsa čakal favorizovaný Kazach Zaurbek - majster Ázie a víťaz mnohých medzinárodných turnajov. V tomto vyrovnanom zápase sa ukázali väčšie skúsenosti Kazacha, ktorý zvíťazil 3:0 na body. Takácsov boj na MS však ešte neskončil. "Porazení štvrťfinalisti mali možnosť ešte na druhý deň zabojovať o miestenku na OH mládeže, kde okrem semifinalistov cestujú ešte dvaja. Michal sa v tomto rozhodujúcom zápase stretol s majstrom Afriky - Alžírčanom Tammom a suverénne zvíťazil. Kvalifikoval sa tak na mládežnícke OH, čo je historický úspech nášho mládežníckeho boxu" priblížil skvelý výsledok Pavol Hlavačka.

Seniorskí reprezentanti štartovali od 24. do 27. 4. 2014 na tradičnom medzinárodnom turnaji AIBA BELGRADE WINNER v Srbsku. Trénerovi Tiborovi Hlavačkovi chýbal pre zranenie Matúš Strnisko, no v tíme mal k dispozícii ďalších dvoch nitrianskych pästiarov - Michal Zátorského (60kg) a Henricha Bagina (75kg). Obaja postúpili voľným losom do semifinálového programu. Michal Zátorský sa v boji o finále stretol so skúseným majstrom Kanady Gauthierom a v tvrdom zápase zvíťazil 2:1 na body. Henrich Bagin mal za súpera o hlavu vyššieho Nemca Abdulrahmana. Nášmu boxerovi vyšiel úvod, keď hneď v prvej minúte presným pravým hákom nemeckého reprezentanta knokautoval ! Vo finále však naša výprava zažila krivdu, keď Michal Zátorský jasne preboxoval Taliana Cosenza, no ruka hore v pomere 2:1 išla Talianovi. Športová hala v Belehrade odmenila verdikt piskotom a nášho boxera potleskom, čo hovorí za všetko. Pri štúdii výsledku sa zistilo, že traja z piatich rozhodcov dali vyhrať nášmu pästiarovi suverénne všetky tri kolá, no dvaja domáci arbitri "videli" vyhrať Taliana 2:1 na kolá a práve títo dvaja boli započítaní do konečeného verdiktu (započítavajú sa iba 3 vylosovaní rozhodcovia z piatich). Druhý náš finálový zástupca Henrich Bagin nestačil na skúseného majstra Európy Maďara Bacskaia a prehral 0:3 na body, no každpopádne sa jeho návrat do reprezentácie vydaril. Naši pästiari tak priniesli z Belehradu dve striebrá, pričom jedno so zlatým odleskom.

Na fotke Michal Zátorský s trénerom Tiborom Hlavačkom:

pocik


Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my