• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

utorok, 29. október 2013, 11:18 Napísal: Admin Prečítané: 4882x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Na MAJSTROVSTVÁCH SVETA mužov, ktoré sa tohto roku konali v Almaty - Kazachstan, reprezentovali Slovensko pod vedením trénera Pavla Hlavačku dvaja boxeri nášho klubu - Michal Zátorský (60kg) a Sandro Dirnfeld (91kg).

 

Tohtoročné MS mužov opäť potvrdili, že vo svete už niet slabej boxerskej krajiny. Box, ako jeden z najvýznamnejších olympijských športov je s plnou vážnosťou podporovaný i v takých krajinách, o ktorých u nás toho mnoho ani nevieme. Slabý súper už neexistuje a získať medailu na takomto podujatí je čoraz ťažšie i pre také krajiny, ktoré sú míle pred nami z hľadiska podmienok, boxerskej základne a kvalitne fungujúceho systému v športovej príprave. Zo 100 zúčastnených krajín (457 boxerov) si 40 medailí rozdelilo 18 štátov. Medailové umiestnenie sa neušlo takým boxerským veľmociam akými sú USA, Čína, Turecko, Francúzsko, Maďarsko, Rumunsko, Arménsko, India, či výborným postsovietským krajinám – Bielorusku, či Litve. Najúspešnejšia krajina OH a predošlých MS 2011 v Baku - Ukrajina sa musela uspokojiť s jedným bronzom, rovnako ako Anglicko.

 

Naši pästiari museli do bojov zasiahnuť už v prvom vyraďovacom kole. Sandro Dirnfeld boxoval so Švédom  - Gabrielom Richardsom a prehral tesne 1:2 na body (dvaja rozhodcovia určili za víťaza Švéda, jeden nášho pästiara). O hlavu vyšší súper čiernej pleti mal svoju nespornú kvalitu, no Sandro na neho určite mal a o to viac nás mrzí táto prehra. Keby sa nášmu boxerovi podarilo nadviazať na výkony, ktoré podával na tohtoročných ME v Minsku, kde obsadil 5.miesto a zdolal i medailistu z OH, tak jednoznačne cez tohto súpera postúpi. V tomto zápase sa ale technicky trápil a hoci bojoval, tak tesné víťazstvo bolo nakoniec pridelené nepríjemnému súperovi.

sandro swe web1

 sandro swe web2

sandro swe web3

sandro swe web4

sandro swe web5

sandro swe web6

 

Ešte len 19-ročný Michal Zátorský pri svojej premiére na MS mužov v prvom zápase zdolal  Faruha Yomudova (Turkmenistán, 5.miesto na Letnej univerziáde) 2:1 na body. Michal od úvodu zápasu tlačil súpera, no ten bol z počiatku mimoriadne pohyblivý a úderovo aktívnejší. Záver kola ale už patril nášmu boxerovi a celé 2.kolo bolo v réžii Michala, ktorý výborne plnil taktické pokyny. V poslednom kole išli obaja boxeri nadoraz, no Michal bol aktívnejší, presnejší a súpera dostával pod tlak. Zaslúžená výhra posunula nášho boxera do 32-ky.

pocik tkm1

 pocik tkm2

 

V druhom zápase boxoval proti nasadenému boxerovi z Thajska Saylomovi Ardeemu. O 8 rokov starší Thajec bol strieborný medailista z majstrovstiev Ázie 2013 a dvojnásobný účastník OH (2008 a 2012). Napriek tomu náš mladý boxer bol favoritovi vyrovnaným súperom a rozhodne mal počas celého zápasu viac presných zásahov. Pri súčasnom bodovacom systéme to však na favorizovaného súpera nestačí a tak rozhodcovia pridelili víťazstvo skúsenejšiemu Thajcovi, ktorý bol síce menej presný, no miestami pôsobil aktívnejším dojmom. Michal však v tomto zápase rozhodne nesklamal, ukázal potenciál do budúcna, keď už teraz dokáže byť vyrovnaným súperom skúsenejším pästiarom z absolútnej svetovej špičky.

pocik tha1

pocik tha2

 

Ďalším dôležitým znakom týchto MS bol fakt, že sa boxovalo bez prilieb a obavy o zvýšený počet zranení sa do bodky naplnili. Roztrhnutých obočí bolo obrovské množstvo, približne každý štvrtý zápas. Vďaka povolenému adrenalínu a vazelíne sa mnohým boxerom podarilo s takýmto zranením doboxovať, no bolo veľa aj takých, ktorí to „šťastie" nemali. Rovnako bez prilieb mali oveľa citeľnejšie následky údery „za uši", ale inak sa štýl boxu príliš nezmenil.

Celému podujatiu sa pripisoval v Kazachstane veľký spoločenský význam, pretože box je v tejto krajine šport číslo jedna. Všade bol propagovaný národný hrdina Serik Sapiyev (dole na spoločnej fotke s trénerom P.Hlavačkom -  počas aktívnej kariéry spolu 2x boxovali), ktorý na OH v Londýne vybojoval zlato a získal cenu pre najlepšieho boxera OH. Na finálovom programe bol prítomný i prezident krajiny ako i hviezdy profesionálneho ringu Wladimir Klitschko, Vitali Klitschko a Alexander Povetkin.

serik

 

klicko

 

 

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my