• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

streda, 18. september 2013, 15:25 Napísal: Admin Prečítané: 6256x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Počas uplynulého víkendu sa v športovej hale Olympia bojovalo medaile na medzinárodnom turnaji v boxe mužov Grand Prix Slovakia. Diváci mali možnosť vidieť v akcii špičku z Českej republiky, Rakúska a hlavne od našich južných susedov z Maďarska, ktorí pricestovali s celou plejádou medailistov z ME, čí účastníkov OH. Slovensko reprezentovali prevažne boxeri domáceho BC Stavbár, ktorí tvoria kostru reprezentačného výberu trénera Pavla Hlavačku. Pre rôzne okolnosti vypadlo viacero boxerov, nemohol štartovať Štefan Slíž, zranenie nedoprialo návrat do ringu Tomášovi Vaňovi. Napriek tomu viaceré zápasy mali punc špičkového medzinárodného boxu a divákov dostávali do varu.

 

Zlato pre Slovensko vybojoval vo váhe do 75kg Jozef Sirotek, ktorý v sobotňajšom semifinále vyradil Maďara Bugyika. a jeho oddielový kolega Miroslav Čepko si v tej istej kategórii poradil s výborným Rakúšanom Sultanom Musaevom. Finálový súboj dvoch Nitranov sa nekonal, nakoľko sa Čepkovi obnovilo zranenie ramena a tak Sirotek vyhral bez boja. V druhej čisto slovenskej skupine váhy 75kg triumfoval ďalší boxer Stavbára Andrej Pravda. Najhodnotnejšie finálové zápasy predviedli domáci borci Michal Zátorský (60kg), Matúš Strnisko (81kg) a Sandro Dirnfeld (91kg). Prvý menovaný mal za súpera dvojnásobného účastníka OH Miklosa Vargu. Vo výbornom zápase išla ruka hore na prekvapenie všetkých maďarskému reprezentantovi. Ešte väčší šok zažili diváci vo finále do 81kg, kde Matúš Strnisko druhé a tretie kolo likvidoval Maďara Harcsu, no za víťaza bol označený skúsený maďarský reprezentant. Ohlušujúci piskot divákov po tomto verdikte znie zúčastneným v ušiach zrejme dodnes. „Všetci videli čo sa dialo v ringu, preto je neuveriteľné, že nás takto doma rozhodcovia okradnú o jasnú výhru. Vyhrať mal Zátorský a o jasnom víťazstve Strniska ani nemá význam diskutovať. Tieto výsledky boli jedinou škvrnou na inak výbornom podujatí" netajil sklamanie z rozhodcov vedúci realizačného tímu reprezentácie Tibor Hlavačka. V ťažkej váhe si to v ďalšom kvalitnom finále rozdal Sandro Dirnfeld s najväčšou hviezdou turnaja – Maďarom Imre Szellom, ktorý má na svojom konte niekoľko medailí z vrcholných podujatí a dve účasti na OH. V tesnom zápase sa z výhry 2:1 tešil Szello. „Tento turnaj bol prípravou pre reprezentáciu, chlapci do neho išli z plnej prípravy a vzhľadom na to sme s výkonmi spokojný. Zátorský a Dirnfeld potvrdili svoju príslušnosť k európskej špičke, Strnisko preukázal obrovský výkonnostný pokrok, Sirotek a Čepko vyhrali ťažké medzinárodné zápasy, Pravda a T.Zold dominovali proti slovenským súperom. Turnaj jednoznačne potvrdil, že takéto podujatia sú atraktívne pre divákov a potrebné pre rast našich zverencov." uzavrel Tibor Hlavačka.

Na fotke Matúš Strnisko (v strede) s cenou pre najlepšieho boxera turnaja. Cenu odovzdával prezident SABA Marek Števček a tréner Tibor Hlavačka.

foto strnisko

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my