• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

nedeľa, 26. máj 2013, 16:59 Napísal: Admin Prečítané: 6953x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Od piatka 24. do nedele 26. 5. prebiehali v Novom Meste n/V boje o tituly v kategórii staršieho dorastu (mládež) a zároveň aj v kategórii žien. Zverenci trénerov Hlavačkovcov (v kategórii dorastu štartujú pod hlavičkou ŠKP) na nich vybojovali 3 zlaté, 1 striebornú a 1 bronzovú medailu a stali sa tak opäť najúspešnejším družstvom na šampionáte jednotlivcov v tejto vekovej kategórii. Štvrté zlato vybojovala v kategórii žien Bianka Žitná, ktorá triumfovala vo váhovej kategórii do 60kg, kde zdolala skúsenú Meszárošovú z Komárna jednoznačne 5:0 na body. Pre našu boxerku to bolo prvé väčšie súťažné podujatie a v kategórii žien sa postarala o najväčšie prekvapenie. Jej zlatá medaila putuje do ženského boxerského oddielu UFC Nitra, ktorého farby okrem našej boxerky reprezentovali ešte odchovankyne trénera Pavla Šveca Eva Novotná a Zuzana Dobrovodská, ktoré získali zlato a striebro a tak sa v Novom Meste n/V výborne prezentoval aj ženský box z pod Zobora.

biba

Medzi chlapcami nás reprezentovali 8 boxeri. Na medaile nedosiahli menej skúsení - Lukáš Čep, Viktor Myslivic a Kazimír Halama. "Chlapci mali vo svojich váhových kategóriách silnú konkurenciu a prehrali v bojoch so skúsenejšími boxermi, ale bojovali. Mrzí nás hlavne prehra Halamu, ktorý proti domácemu Čásarovi rozhodne nebol horším boxerom", skonštatoval tréner Pavol Hlavačka. Bronz vybojoval Zsolt Osaďan vo váhe do 56kg. Osaďan je úspešný reprezentant, ale v semifinále podľahol kolegovi z repre mladšieho dorastu Michalovi Takácsovi, ktorý nakoniec získal zlato, keď vo finále zdolal ďalšieho reprezentanta Viliama Tanka, ktorý v reprezentácii boxuje váhu do 52kg. "Nebýva často, aby sa v jednej váhe stretli traja úspešní reprezentanti. Víťaz Michal Takács reprezentuje ešte v kategórii mladšieho dorastu, ale ide o veľmi skúseného boxera, ktorý má odboxované viac ako náš Zsolti, ktorému práve skúsenosti v prehratom zápase trochu chýbali, keď neudržal rozvahu a trochu až príliš chcel, čo je niekedy kontraproduktívne, ako v tomto prípade, keď mu chýbala väčšia uvoľnenosť," opísal Osaďanov semifinálový zápas Pavol Hlavačka. Striebro vybojoval vo váhe +91kg Jakub Cifra, ktorý mal vo štvrťfinále voľný los, v semifinále zdolal súpera z Komárna a vo finále prehral s boxerom z Vranova n/T.

kubo

 

Zlatú medailu vybojovala trojica Marek Peller (69kg), Róbert Rácz (75kg) a Michal Urban (91kg). Marek Peller vybojoval tri kvalitné zápasy. Vo finále zdolal domáceho Čásara na body, hoci ho v zápase 2x poslal do počítania.

peller

 

Výbornú formu prezentoval Róbert Rácz, ktorému prví dvaja súperi nedoxovali viac ako jedno kolo a vo finále zdolal reprezentanta ml.dorastu Mariána Džupku jednoznačne na body.

robo

 

Tretie zlato pridal Michal Urban, ktorý cez štvrfinále prešiel voľným losom a a ďalších dvoch súperov zdolal jednoznačne na body.

urbi

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my